1.SINIF KAYITLARI

NİLÜFER  BURSA CANAYDIN İLKOKULU

 2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

 BİRİNCİ SINIF KAYITLARI HAKKINDA DUYURU

 

  • İlkokul Birinci Sınıf Öğrenci Kayıtları;  Milli Eğitim Bakanlığınca MERNİS adres bilgileri esas alınarak  e-okul sistemi üzerinden yapılmaktadır.

 

  • Birinci sınıfa yeni kayıt yaptıracak velilerimiz, e-Devlet Kapısı sisteminden “ İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama”  hizmet başlığından çocuklarının yerleştirildiği okulu görebilecekler.

 

 

  • İlkokul Birinci Sınıflarda Şube ve Öğretmen Belirlenmesi ; Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğine bağlı olarak Ağustos ayının son haftasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecektir.

 

 

  • Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğine göre yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi üzerine kayıtları bir yıl ertelenebilir.  2018 Ekim, Kasım ve Aralık doğumlu öğrencilerimiz için kayıt erteleme talebinde bulunacak velilerimizin okula dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.

           ** Kayıt erteleme dilekçesi okuldan verilecektir.

 

  • Birinci Sınıf Öğrencilerinin Kesin Kayıtları Yapılırken ; Öğrenci Tanıma Formu ve Açık Rıza Onayı Formu doldurularak okul idaresine teslim edilmesi gerekmektedir.

            ** Formlar, okul idaresi tarafından verilecektir.

 

 

  • Birinci sınıfa kayıt hakkı elde etmiş öğrencilerden eğitim-öğretimlerine yurt dışında devam edecek öğrenciler için  velilerince okul idaresine dilekçe ile bilgi verilmesi gerekmektedir.

            **Form dilekçe okul idaresi tarafından verilecektir.

 

 

Değerli velilerimize saygıyla duyurulur.

 

                                                                                              

 

                                                                                                           Okul Yönetimi                  

19.08.2024 475