CANAYDIN İLKOKULU TARİHÇE

Okulumuz

Canaydın İlkokulu Bursa İli, Nilüfer İlçesi,  Karaman Mahallesinde yer almaktadır. 1993 yılında Nilüfer Belediyesine ait arsa üzerine İş ve Spor Adamı Özhan CANAYDIN tarafından iki katlı ve 22 derslik olarak yaptırılmıştır. Okulumuz adını kurucusundan almıştır.

Bölgenin hızlı gelişimi sonucu ihtiyaca cevap veremeyen okul binası  1996 yılında dört kata çıkarılarak derslik sayısı okul öncesinde dörde, ilkokulda ise 27 dersliğe çıkarılmıştır. 2015 yılında yapılan ek bina ile derslik sayısı bölgenin ihtiyacına cevap verebilecek sayıya ulaşmıştır. 2014 yılında gerçekleşen dönüşüm ile okulumuz ilkokul olmuş, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılında tam gün eğitime geçmiştir.

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı itibariyle Canaydın İlkokulu 1 Müdür, 3 Müdür Yardımcısı, 3 Rehber Öğretmen,  3 İngilizce  Öğretmeni, 1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni, 6 Okul Öncesi Öğretmeni ve 42 Sınıf Öğretmeni olmak üzere toplam 59 eğitim çalışanı ile eğitim-öğretim hayatını sürdürmektedir. Ayrıca bir Memur, bir Güvenlik Görevlisi, 1 Yardımcı Hizmetli ve 11 Destek Personel ile 1337 kişilik öğrenci topluluğuna hizmet vermektedir.

Okulumuzda yer alan derslikler aydınlık, ferah ve teknolojik araçlarla eğitimi destekler niteliktedir. Okul kütüphanesi 1600 kitap ile öğrencilerimiz ve çevremizin hizmetindedir. 150 kişilik Çok Amaçlı Salonumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladıkları sosyal ve kültürel etkinlikler sahnelenmektedir. Ayrıca Okul İdaresi ve Rehberlik Servisimiz tarafından  velilerimiz için tertip edilen toplantı, seminer ve konferanslarla eğitim bölgemize de hizmet vermekteyiz.

Kuruluşundan bu güne kadar pek çok akademik, kültürel, sanatsal ve sportif başarıya imza atmış olan okulumuz ; ulusal , il ve ilçe düzeyinde pek çok projeyi de başarıyla yürütmektedir.

03.12.2021 872

03-12-2021